The Humble Chef : Pasta Murah Dan Menyelerakan Dengan Harga Berpatutan - blog.iamfuzy™

7 February 2019

The Humble Chef : Pasta Murah Dan Menyelerakan Dengan Harga Berpatutan

The Humble Chef : Pasta Murah Dan Menyelerakan Dengan Harga Berpatutan | Akhirnya dapat juga ke sini! Kedengaran AA2 balik rumah dari kerja terus cari Umi kat dapur, ingatkan pasal apa rupanya dia cakap "Umi nanti kita makan kat luar ya, Angah nak belanja makan katanya.  Umi okay jer tapi kena tunggu DH bagi kata putus tapi should be ok kan sebab kalau cukup korum si ayah memang ok jer.  Bercerita pada AA1, terus dia syorkan The Humble Chef sebab sesekali bertukar lokasi kan.  Kalau ikut si ayah nak ke tempat yang dia dah biasa jer, tapi kali ni AA1 yang pandu, so ikut jer la dan mujur dia tak membebel panjang..*sigh


kalau dah sampai tu jangan pulak tunggu kat meja, terus jer ke depan kaunter untuk buat tempahan dan nanti dia akan bagi 
Memang suka sangat bila masuk bandar tapi tanpa kesesakan jalan raya, tak payah nak tunggu lama, dalam 10 minit kami dah sampai ke The Humble Chef, Desa Pandan

Spagetti Beef atau Lamb ni, tak pasti tapi kalau nak pasti kena rasa baru tahu
Tak tau siapa punya tapi kami order  2 pinggan  Beef Carbonara 5.00 dan 2 pinggan Lamb Carbonara yang berharga RM5.00 

Chicken Carbonara - RM5.00 x 2 pinggan
 Chicken Carbonara semestinya pilihan Cik Meya dan Kak Yang Amanda
Chicken Bolognese - RM5.00 x 1
cikapplepie seperti biasa akan memilih Chicken Bolognese berharga RM5.00.  Payah nak tukar untuk dak ni sebab dia memang peminat ayam
Fried Beef Laksa - RM6.00
Yesss...ni pilihan Umi...sedap tapi agak masin mungkin sebab sosnya tapi bagi orang yang kuat makan masin ni tak jadi masalah...sebab tu kalau memasak tu sesiapa nak masin lebih, kena tambah sendiri hehe
Pan Fried Chicken Cutlet - RM20.00
Yang ni Pan Fried Chicken Cutlet pilihan AA2 yang juga peminat ayam dan tak pernah jemu dengan ayam la samada ayam goreng, ayam sambal atau apa saje makanan mesti ada ayam.


Chicken Wing - RM7.50 x 2 mangkuk
 Kalau dah memang semua orang peminat daging ayam kecuali DH, memang sedap la tapi untuk Chicken Wing ni not bad pada lidah Umi..cukup rasa dengan cheese dan rasanya campur mustard yang enak tapi Umi kan tak kuat makan masin.

Mac & Cheese, spicy chicken RM9.50 x 2
Ni favorite cikapplepie, rasa Mac & Cheese yang sedap dan rasanya dibakar dengan api dibahagian atas tu sebab tu nampak terbakar cantik jer keju dia tu.

nak tahu lagi apa yang kami pesan dan makan? yang tak sempat diambil gambar sebab kami semua sebenarnya kelaparan sangat

Chicken Aglio E Olio berharga RM5.00 x 1 pingan jer untuk AA1, 2 pinggan Chicken Omelette berharga RM2.50 untuk AA1 dan cikapple dan akhir sekali semangkuk Mushroom Soup dengan roti bakar berharga RM5.00 yang cukup menyelerakan.

Untuk minuman pulak Milo Shake - RM 5.50 buat AA2 dan cikapplepie, Heaven and Earth Ice Lemon Tea berharga RM3.50 buat Umi, KC Iman dan Meya, segelas Coconut Soda berharga RM3.5 untuk DH, secawan Ice Latte berharga RM6.50 buat KY Amanda dan seperti biasa AA1 dengan 2 gelas Filtered Water yang berharga RM0.50

Nak tahu jumlah yang dibelanjakan untuk 8 orang makan siap dengan side dishnya dengan RM135.50 sahaja! Tu la dia The Humble Chef : Pasta Murah Dan Menyelerakan Dengan Harga Berpatutan.

Rating yang Umi bagi adalah 9/10 semestinya sebab sedap mengikut selera kesemua ahli untuk kesemua pilihan makanan kami tu, tak terlalu cheesy atau berlemak..kalau berlemak sangat haihh mau berkilo-kilo lemak kat badan tau

Mungkin ada yang nak mencuba set ni, berbaloi tuu

The Humbel Chef ni dah beroperasi sejak tahun 2007 di food truck Pusat Bandar Damansara dengan menjual pasta.  So memang dikenali ramai terutama peminat pasta dan peminat makanan di food truck termasuklah anak-anak yang dah berkali pergi.  Mereka kemudian membuka outlet pertama pada tahun 2010 di Damansara Heights, tahun 2017 membuka outlet di Publika, tahun 2018 membuka outlet ketiga di Desa Pandan dan outlet keempat di buka di Damansara Perdana 

Jadi jom la pada sesiapa yang tak pernah makan kat sini lagi boleh la singgah dan pastinya berpuashati dengan rasa pasta dan puashati dengan harga yang berpatutan.  Nak tahu lebih lanjut, klik ke Facebook Humble Chef Malaysia atau kat IG Humble Chef Malaysia dan pilih awak nak ke outlet mana dan waktu operasinya adalah dari jam 11 pagi hingga 11 malam setiap hari.  

#humblechef @humbechefmy @humbelchefmalaysia #damansaraheight #publika #desapandan #damansaraperdana

11 comments:

  1. Wahhh...betul-betul murah laa... Seramai 8 orang hanya RM100+ je.. selalunye kadangxkadang dah boleh cecah 2rat - 3rat tu.. Mesti kene cuba ni

    ReplyDelete
  2. PC rasanya harganya ok la kak untuk makanan macam ni.Nampak menyelerakan juga tu.

    ReplyDelete
  3. eh eh murahnya kak.. nampak sedap kira pakej ni

    ReplyDelete
  4. wahhh sedap nampak pasta diaa.. nak try lah nanti!

    ReplyDelete
  5. Wah murah tu kak. Presentation pun nampak sedap. Boleh try nanti :)

    ReplyDelete
  6. nampak sedap
    kalau g desa pandan boleh try2 nanti :)

    ReplyDelete
  7. lama dah tak pergi sini.. nnt nakpergi jugakla..

    ReplyDelete
  8. Harga menarik ;-)
    Mrs. A kurang sikit kalau pasta ni kalau makan pun sejenis bolognese tu

    ReplyDelete
  9. Aduh.. murah2nya. nasib jauh, kalau tak nak try mac and cheese :D

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!