Bila terlihat wajah artis Korea yang membintangi drama mahupun penyanyi K-pop pasti ramai yang nak tahu bagaimana mereka memelihara kulit dan apa yang digunakan untuk mendapatkan kulit mulus berseri begitu.  Bagi mendapatkan kulit secantik mereka, pastinya regim penjagaan wajah yang betul diperlukan maka pengunaan esen tidak pernah mereka ketepikan kerana itulah antara rahsia yang dapat membantu kulit menjadi lebih sihat, anjal, lembap dan licin serta dapat meratakan tona kulit sehingga bintik hitam makin berkurangan.

Trend kecantikan di Korea membuktikan betapa halus dan mulusnya kulit bintang-bintang di Korea dan ianya bukanlah daripada hasil solekan yang tebal tetapi daripada efek Glass Skin yang mampu menyerlahkan kecantikan  dan keserian kulit mereka.  Trend Glass Skin menjadi tular dan terkenal kerana pastinya kita sebagai wanita mahukan kulit yang kelihatan sihat dan tidak kusam sekaligus menyeralah kejelitaan wajah.

Image may contain: drink
Miliki Kulit Licin Dan Mulus K-Beauty Glass Skin Effect Dengan Dua Esen Baharu Syahirah Korean Secrets
Jadi dengan itu Syahirah telah melancarkan dan memperkenalkan dua esen iaitu Hydra Soft Dewy Moist Essence dan White Glow Snowy White Essence  yang mampu membantu kukit tampak licin, gebu dan mulus persis artis Korea yang dinobatkan antara salah satu wajah tercantik didunia.

Miliki Kulit Licin Dan Mulus K-Beauty Glass Skin Effect Dengan Dua Esen Baharu Syahirah Korean Secrets

Serlahkan Kulit Licin, gebu dan Lembut Dengan Syahirah Korean Secrets Hydra Soft Dewy Moist Essence

Syahirah memahami kehendak wanita Malaysia yang mahukan kulit yang bersih dan licin dengan kelembapan yang mencukupi.  Oleh itu, ia memperkenalkan Syahirah Korean Secrets Hydra Soft Dewy Moist Essence dengan pati Tri-Flower Essence, rahsia kulit cantik persis bintang Korea yang dihasilkan daripada sumber bunga-bungaan dari Pulau Jeju, Korea, pati Tri-Flower Essence ini terdiri daripada tiga ramuan penting - 
 • Bunga Ginseng yangn membantu menyegarkan kulit dengan menyeimbangkan minyak pada kulit muka serta mencerahkan tona kulit
 • Bunga Teh Hijau yang tinggi dengan ramuan anti-oksida membantu menentang radikal bebas sambil melembapkan dan mencreahkan kulit
 • Bunga Chamomile membantu meratakan tona kulit agar tampak sekata.

Kekalkan hidrasi pada wajah dan dapatkan efek Glass Skin dengan mudah dengan Syahirah Hydra Soft Dewy Moist Essence. Katakan selamat tinggal kepada kulit kusam kerana pengguna esen ini adalah pemilik kulit yang sihat, licin dan lembut.

Miliki Kulit Licin Dan Mulus K-Beauty Glass Skin Effect Dengan Dua Esen Baharu Syahirah Korean Secrets

Kuasai Kulit Lebih Cerah Berseri Dengan Syahirah Korean Secrets White Glow Snowy White Essence

Sementara itu, untuk memiliki kulit lebih cerah berseri, Syahirah Korean Secrets White Glow Snowy White Essence merupakan solusi untuk wajah polos seperti bintang K-pop kesayangan anda. Antara kelebihan esen ini adalah
 • membantu meratakan tona kulit yang tidak sekata agar kelihatan lebih licin dan halus.  
 • menghalang pembentukan tompok gelap disamping melembapkan kulit wajah.  Hasilnya tampik secantik jelitawan Korea di pentas arena dengan kesan hebat ini.  

Syahirah White Glow Snowy White Essence juga mengandungi Tri-Flower Essence dalam formulasinya dengan intipati daripada bunga-bungaan yang terdapat di Pulau Jeju.  Esen ini mengandungi intipati bunga Cherry Blossom yang diperkaya dengan anti-oksidan dan juga membantu melegakan kulit serta mengurangkan kemerahan dan kesan iritasi.  Sementara itu intipati Camellia memberikan kelembapan yang diperlukan, manakala intipati bunga Lotus membantu menyihatkan dan mencerahkan kulit.Syahirah Korean Secrets Hydra Soft Dewy Moist Essence dan Syahirah Korean Secrets White Glow Snowy White Essence boleh didapati pada harga runcit RM39.90 setiap satu di semua rangkaian farmasi terkemuka dan semua pasar raya terpilih seluruh negara. 

Miliki Kulit Licin Dan Mulus K-Beauty Glass Skin Effect Dengan Dua Esen Baharu Syahirah Korean Secrets

Untuk maklumat lanjut, layari laman web atau social media Syahirah


Pulau Jeju di Korea merupakan salah satu destinasi tercantik di dunia dengan pemandangan yang mengagumkan.  Antara lokasi yang menjadi tumpuan orang ramai ydi Pulau Jeju termasuklah air terjun Cheonjiyeon yang terkenal dengan airnya yang bersih dan jernih  semestinya memberikan ketenangan kepaa minda & jiwa.  Selain itu, aktiviit lain seperti mendai Gunung Hatlasan sambil menikmati keindahan panoama di puncaknya juga menjadi day tarikan pengunjung.  Disamping itu, mereka juga berpeluang melihat dengan sendiri hamparan kuning bunga Canola dengan Gunung Sanbangsan sebagai latar belakangnya, pasti membawa makna mendalam bagi mata memandang.  Pengunjung juga dapat menyaksikan keajaiban saat matahari terbenam di gunung berapa Jeju-Do Seongsan Ilchulbong di mana mereka tentu berasa teruja dengan pengalama yang berharga ini.

Di Pulau Jeju juga terdapat pelbagai flora yang menjadi sumber ubatan atau bahan kecantikan yang digunakan oleh orang Korea.  Jika diteliti, kebanyakan produk kecantikan di Korea mengandungi ramuan semulajadi yang diilhamkan oleh kaedah kecantikan yang diwarisi sejak turun temurun, ia menjadi bualan duani apabila tips-tips kecantikan dari Korea menjadi ikutan ramai termasuk golongan remaja di Malaysia.  Jadi, tidak hairanlah jika trend K-beauty menjadi begitu popular di sini.


#Syahirah360 #360GlassSkin

4 Comments

 1. effect glass skin tu macam best je bunyi

  ReplyDelete
 2. saya tak tahu pula Syahirah ada keluar kan produk baru..selama ni saya pakai pelembap muka je hehe thanks share info ni...
  saya follow akak juga^^

  ReplyDelete
 3. wahhhh ...sukanya tgk packaging dia..nak beli la nnt...tak sabaar nak cuba

  ReplyDelete
 4. waa da ada produk mcm ni ye syahirah.. nanti nak carila...

  ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! Kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah. Komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!