Cara-Cara Untuk Menjejaki Courier Kiriman Pos Laju Yang Sangat Mudah

by - June 20, 2019

Salam Syawal 1440H.  Sejak menggila membeli novel dan join group Whatsapp untuk preloved novel ni, hampir setiap hari courier sampai rumah..aduhaii kalau tau dek en suami mau bising dia sebab tak tahu nak letak mana dah novel ni semua.  Dok terbayang alangkah bahagia kalau dapat buat satu bilik penuh buku dan jadi tempat mengerahkan otak untuk blogging...berangan jer la boleh kan.

Bagi para pembeli yang nak tahu macam mana nak track kat mana courier you all tu, tak payah susah nak call Pejabat Pos bagai, cuma jejak di https://www.pos.com.my/postal-services/quick-access/?track-trace


Cara-Cara Untuk Menjejaki Courier Kiriman  Pos LajuYang Sangat Mudah

  • Masukkan nombor tracking yang sender tu bagi.  Pastikan no yang dimasukkan tu betul dan kalau pengirim bagi waktu pagi dan bagitahu courier dah diserah ke Pejabat Pos, boleh la track tapi kalau tak ada hari yang sama, cuba lagi esoknya.


Cara-Cara Untuk Menjejaki Courier Kiriman Pos Laju Yang Sangat Mudah

  •  Nanti akan keluar di mana lokasi terakhir serta tarikh serta masa courier yang dicari tu

Cara-Cara Untuk Menjejaki Courier Kiriman Pos Laju Yang Sangat Mudah


  • Akhirnya, novel yang ditunggu pun tiba! Lambat sebab semasa dihantar tu lagi seminggu nak Hari Raya tu yang sangkut lama tu.

Mudah kan! apa pun yang penting kalau nak beli novel atau apa sahaja, sila beli trusted seller.

You May Also Like

8 Comments

  1. kdg2 abe kie scan QR code tu je. lg cepat.

    ReplyDelete
  2. saya pun pakai website ni utk jejak tracking

    ReplyDelete
  3. Giving some data on the POS terminals out there in the market gives better understanding.
    dual screen pos terminal

    ReplyDelete
  4. As the name of the administration proposes an International Courier administration is tied in with carry an answer for the client sitting in one piece of the globe who needs something might be a bundle or a significant bit of paper to be conveyed to their entryway step. It may be moved either via air or ocean. tpexpress.co.id

    ReplyDelete
  5. Thank you because you have been willing to share information with us. we will always appreciate all you have done here because I know you are very concerned with our. Europa-Road

    ReplyDelete
  6. The customer base of First Flight thrives on corporate as well as domestic sectors. They have a host of products and services for clients. FedEx delivery

    ReplyDelete
  7. For tracking and tracing cell phone numbers the internet offers access to what are known as 'reverse phone directories'. These are web based databases that are keep up to date information on cellphones, track-trace

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! Kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah. Komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!