Showing posts from August, 2016Show All
Welcome September...please be good

Hari Kemerdekaan Malaysia..terasa suram

Entah kenapa rasa kurang meriah kot pada diri SSL untuk hari kemerdekaan tahun ni..macam kosong..macam tak de seri..macam tak de keterujaan dan macam2 la  ∪︿∪  .   Teringat dulu zaman sekolah dulu..kalau tak silap 2 kali kot SS…

Suasana..Tegas..Sabar tu nasihat Da'i Wan buat Uqasha

2 hari hari lepas waktu balik dari antar Kak Yang, sesambil driving tu d'hubby cakap siapa tu pelakon nama Uqasha Senrose..dah buka tudung ishh Astagfirullahhalazim..ehh rasanya tak terkejut pun sebab banyak kisah dia kan ter…

Makan Malam  di Wood & Steel Wangsa Maju

Seronok bila dapat berkumpul dan makan-makan dengan anak-anak tersayang maklumlah bila anak-anak dah semakin membesar nak kumpul tu payah jugak sebab semua sibuk dengan aktiviti la dengan macam-macam hal. Dah dirancang untuk ma…

Finally..I am on the train ride from Wangsa Maju to Universiti station...contemplating to drive or to take LRT..mensch after a long pause hurm hurm...yeah I on the train hahaha. Actually I prefer driving so I need not to walk …

Anak bujang..dah makin dewasa

Pejam celik pejam celik dah semakin dewasa anak bujang SSL ni..sado dan handsome pulak tu  ≧▂≦ siapa nk puji lagi kan kalau bukan Ummi dia sendiri. 23 tahun macam baru je dilahirkan dan kelahiran yang mencorakkan kehidupan k…

Share dari d'hubby dan sememangnya cerita sebalik tabir yang tak semua orang tahu dan kekadang tak fikir bukan senang untuk jadi senang.. [15:00, 8/21/2016] D'hubby: MISBUN  "Kalau Misbun hebat sangat kenapa tak …

Lebur harapan Malaysia untuk emas di Rio...Chong Wei memang pemain terbaik

Dan malam ni berakhirnya target Malaysia untuk mendapat pingat emas. Dato Lee Chong Wei yang menjadi harapan ulung Malaysia untuk menang sebagai Juara badminton Olimpik ni terpaksa akur dengan kekalahan  21-18, 21-18   kepada Che…

Outing Kak Yang dan santai di Banting dan Morib

Mmg dah sah hari ni akan jadi hari mengejar masa..keke.  Mana taknya pepagi lagi ke Pasar Keramat dan kejar masa lagi memasak sebab bersantai sambil makan tengahari dengan Kak Yang.  2 hari lepas dah dia berwhatsapp dengan si app…