Showing posts from April, 2018Show All
Eung Chicken Ayam Korea Yang Menepati Citarasa

Annyeonghaseyo! hehe lain macam ucapan kali ni kann sebab Umi nak cerita pengalaman makan ayam kat Eung Chicken  dengan kawan-kawan media yang terus melekat kat hati walaupun Umi ni bukan la peminat Korea. Teruja nak mencuba seb…

Tarikan River of Life @ Kolam Biru Umpama Berada Diluar Negara

Tarikan  River of Life  @ Kolam Biru  Umpama Berada Diluar Negara | Secara umum pasti ramai yang dah tahu atau dengar pasal Sungai Klang yang telah dinaiktaraf dan kini menjadi antara tempat tarikan pelancong di tengah bandar Ku…

Aplikasi Sihaf Sadaqat Memudahkan Tempahan Serta Bersedekah

Aplikasi Sihaf Sadaqat Memudahkan Tempahan Serta Bersedekah | Baru-baru ini Restoran Makanan Arab Sihaf telah melancarkan aplikasi Sihaf untuk memudahkan kita untuk mendapatkan makanan dan juga memberi sedekah secara atas talian…

Resepi | Gulai Lemak Keladi Ikan Masin

Ni antara masakan kegemaran mak dan kalau buat gulai lemak memang mak akan letak tulang ikan atau ikan kering.  Rasanya masakan ni kegemaran orang sebelah Perak utara jer kot.  Ni jugak la antara resepi bulan Ramadan kami sekelu…

5 Politically-Inspired Items on Carousell during GE14

– As Malaysia gears up for the upcoming polls, some entrepreneurial and enthusiastic Malaysians have taken to selling politically-inspired items on Carousell, one of the world’s largest and fastest growing mobile classified mark…

SofeaRose tampilkan koleksi Mermaid demi penyu

SofeaRose tampilkan Puteri Duyung demi penyu | Tahu tak kita yang populasi penyu semakin menurun dan besar kemungkinann untuk pupus bukan perkara yang mustahil di negara kita ni, mana taknya penjual telur-telur penyu semakin gh…

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Jom kita join segmen otai blogger Hasrul Hassan ni.. Nak tau lebih lanjut, klik kat banner la ya Add caption Cara Sertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018 Syaratnya mudah sahaja. Mestilah blogger Malaysia dan ada b…

Sajian Bufet Selera Ramadan 2018 Ala Pasar Malam di PWTC

Sajian Bufet Ramadan 2018 Ala Pasar Malam di PWTC | Menyedari tentang selera Muslimin dan Muslimat yang menggemari makanan ringkas dan kepelbagaian seperti yang terdapat di bazaar atau pasar malam di setiap bulan Ramadan, Pusat …

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

Hi semua! Firstly thanks Siqah sebab jemput Umi join GA dia yg kedua ni.  Sila klik banner untuk baca selanjutnya  Hadiah dia memang awesome sangat, rugi kalau korang tak join, mana tau kot ada rezeki korang kan. Buat Siqah, …

Nasi Lemak Cajun Pemikat Selera Yang Unik

Nasi Lemak Cajun Pemikat Selera Yang Unik | Bila sebut makanan laut atau seafood mesti terbayangkan ketam, sotong, sotong basah, udang, kepah, kerang yang sentiasa membuat kita kecur air liur kan tapi pernah tak korang makan se…