MYDIN Dan Antabax Berganding Kutip Dana Amal Bagi Golongan Asnaf

by - May 21, 2020

MYDIN Dan Antabax Berganding Kutip Dana Amal Bagi Golongan Asnaf | Antabax, jenama produk penjagaan diri antibakteria Halal No. 1 di Malaysia, akan menyertai program Tanggungjawab Sosial Korporat MYDIN, MYDIN Prihatin: Zahirkan Kesyukuran, Semarakkan Keriangan 2020.

Dalam kutipan dana yang berlangsung dari 13 April hingga 21 Jun 2020 ini, sebanyak RM0.10 daripada setiap hasil jualan semua produk Antabax dari setiap cawangan MYDIN di seluruh negara akan disalurkan kepada penyediaan keperluan asas bagi golongan asnaf (kumpulan penerima zakat) serta rumah anak yatim yang berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat.
 
Antabax merupakan antara 5 jenama yang mengambil bahagian dalam edisi kedua program amal pengumpulan dana MYDIN Prihatin. Sempena ulangtahun ke-63 MYDIN pada bulan Ogos ini, serta musim persediaan Kembali ke Sekolah pada bulan Disember, hasil kutipan dana tahun ini akan didermakan kepada golongan keluarga kurang bernasib baik, rumah anak yatim dan rumah jagaan orang tua.

Wabak Covid-19 nyata telah menjejaskan ekonomi di seluruh dunia. Antara yang paling terkesan adalah mereka yang berisiko tinggi terutamanya golongan kurang bernasib baik.

Dalam mengekang penularan, orang ramai disarankan agar kerap mencuci tangan menggunakan sabun dan air, menggunakan cecair disinfektan serta mandi sebaik pulang dari kawasan yang sesak. Produk Antabax seperti krim mandian, sabun tangan, sabun mandi, penyembur dan gel disinfektan, serta tisu lembap antibakteria yang menawarkan perlindungan 24 jam daripada 99.9% kuman berbahaya, boleh didapati di cawangan MYDIN di seluruh negara. Semua produk Antabax disahkan Halal dan boleh digunakan dengan yakin oleh pengguna Muslim.

“Wabak Covid-19 telah menyaksikan peningkatan permintaan produk Antabax ekoran saranan pencucian tangan dan permukaan serta mandian yang kerap bagi mengekang penularan. Sebagai warga korporat yang prihatin, kami ingin membantu komuniti yang memerlukan ketika ini,” jelas Francis Ng, Pengurus Besar Kanan Antabax.

“Sebagai satu jenama kebanggaan Malaysia, Antabax memahami cabaran yang dihadapi masyarakat tempatan. Dalam waktu yang sukar ini, kita perlu menghayati semangat #KitaJagaKita dan menghulurkan bantuan. Kami berbangga dapat bekerjasama dengan MYDIN dalam usaha membantu mereka yang lebih memerlukan,” tambah beliau.

Melalui program MYDIN Prihatin yang pertama pada tahun 2019, Antabax telah menyumbang sekitar RM18,000 kepada 14 buah rumah kebajikan di seluruh negara.
“Kami amat menghargai sokongan Antabax dalam menyertai usaha yang mulia ini bagi membantu golongan kurang bernasib baik. Usaha MYDIN Prihatin yang sebelum ini telah berjaya mengumpul lebih daripada RM150,000 untuk amal jariah. Kami berharap agar dapat mendatangkan lebih kegembiraan tahun ini, terutamanya pada waktu yang sukar ini,” jelas Datuk Wira (Dr.) Hj Ameer Ali Mydin, Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Berhad.
“Sumbangan berbentuk tunai serta barangan kini jauh berkurangan sejak bermulanya wabak Covid-19 berikutan kesukaran yang dihadapi semua orang. Kami menghargai usaha MYDIN Prihatin dan sokongan yang kami terima dari Antabax. Bagi kami sumbangan ini sangat membantu, dan kami berasa bersyukur,” ujar seorang wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

Sertai komuniti Antabax dan ketahui lebih lanjut mengenai kempen dan inisiatif terkini dengan melayari laman Facebook rasmi Antabax di www.fb.com/NewAntabax atau @antabax di Instagram.

Mengenai Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd

Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd (Lam Soon) merupakan sebuah syarikat pengeluar produk makanan, keperluan rumah dan penjagaan diri yang ulung di Malaysia sejak 1950-an. Dalam kategori barangan keperluan rumah dan penjagaan diri, rangkaian produk berkualiti Antabax yang ditawarkan termasuk sabun antibakteria, pembersih tangan antiseptik, bedak dan tisu lembap berubat, rangkaian pencuci wanita Orchid, rangkaian produk pencuci rumah ZIP seperti cecair pencuci pinggan, pencuci lantai, pencuci mangkuk tandas, serbuk dan krim pencuci, cecair dan pes pencuci pinggan Labour, serta rangkaian pencuci serbaguna dan cecair pencuci pinggan Bio-home.

Sebagai sebuah jenama barangan keperluan rumah yang terkenal dan dipercayai para pengguna, Lam Soon komited dalam menghasilkan produk berkualiti untuk gaya hidup lebih sihat dan kediaman yang lebih bersih.

Mengenai Mydin Mohamed Holdings Berhad

MYDIN merupakan sebuah syarikat rantaian pemborong dan peruncit tempatan yang beroperasi sejak 1957. MYDIN kekal menjadi peneraju utama Halal bagi Industri Peruncitan Malaysia dengan menawarkan pelbagai rangkaian produk dan pada masa yang sama mengorientasikan dasar harga borong sepanjang tahun. Mengapa Bayar Lebih? Beli Pada Harga Borong! Pasaraya MYDIN menawarkan tawaran harga berpatutan setiap hari tanpa mengabaikan kualiti barangan. MYDIN mengendalikan sebanyak 69 cawangan seluruh negara melibatkan 7 aturan perniagaan. Bilangan cawangan ini merangkumi 26 pasaraya besar, 17 emporium, 3 bazar, 8 pasaraya, 9 MyMart, 4 cawangan francais (Mydin Mart) dan 2 Pasaraya SAM’S Groceria

You May Also Like

3 Comments

  1. Bagus aktiviti ini dijalankan . Tambah lagi sekarang musim covidkan .

    ReplyDelete
  2. Baru beli sabun antabax di Mydin. Alhamdulillah ada jugak sedikit sumbangan untuk golongan yang memerlukan

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! Kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah. Komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!