Tutorial Cara Daftar Intellifluence Untuk Jana Pendapatan

by - June 23, 2021

Tutorial Cara Daftar Intellifluence Untuk Jana Pendapatan  | Akhirnya baru ada kesempatan untuk berkongsi Tutorial Cara Daftar Intellifluence Untuk Jana Pendapatan bagi anda yang suka menulis.  Bayaran dari Intellifluence ni adalah dalam USD ya dan dibayar ke akaun Paypal. 

Saya dah daftar ke intellifluence ni agak lama, rasanya ada sebulan lebih kot tapi tak berapa ambil endah bukan sebab berlagak tapi kena selesaikan tuntutan kerja yang ada.  Bak kata orang, kalau tak cuba dulu, macammana nak ceritakan pada orang lain. Jadi bila sudah siapakan task di sini, maka lebih mudah untuk berkongsi pengalaman untuk turut sama menjana pendapatan.

Kalau tak baca nak lagi mudah klik ke SINI



Untuk daftar, pergi ke www.intellifluence.com. Klik di Influencer. Pendaftaran adalah percuma dan sangat boleh dipercayai kerana ramai sahabat yang dah dapat pembayaran.


Jom sertai Intellifluence!


1. Tentang anda


Masukkan Nama / Last Name / Email / Password / Confirm Password  dan klik - I accept


2. Masukkan gambar profail


Brand akan melihat samada anda boleh dipercayai dengan melihat pada gambar profail yang memainkan peranan penting.


3. Masukkan tentang minat.  



Pilih apa yang anda minat seperti Health & Beauty, Food & Drink dan boleh memilih maksima 10 kategori tentang minat anda.

Ini sangat penting kerana branda akan hantar pitch dan menawarkan job dengan info tentang minat dan hobi.


4. Isikan bio


Sebaiknya isikan bio dan tentang anda sehingga 500 patah perkataan atau lebih untuk brand tahu tentang diri anda. Pastikan anda tahu apa yang anda buat dan apa yang anda inginkan dan nyatakan disini.


5. Masukkan 5 gambar..lagi? Ya!


Tambah 5 gambar lagi - pastikan gambar tu cantik, jelas dan kalau boleh gambar yang menampilkan anda sebagai blogger dengan pelbagai kebolehan seperti memasak, review dan lain-lain.


6. Lokasi 

Brand perlu tahu untuk lokasi sekiranya perlu untuk menghantara barangan. Isikan dengan betul termasuk time zone dan nombor telefon bimbit.


Lebih mudah kalau masuk ke link SINI


7. Masukkan jaringan media sosial

Kalau ada kesemua jaringan media sosial dan blog. Lagi banyak jaringan media sosial lagi besar peluang untuk menambat hati brand.

Jangan risau sebab Intellifluence tidak akan menceroboh ke media sosial anda. Nak tahu lebih lanjut boleh layari Intellifluence Terms of Service and Privacy Policy at Intellifluence.com/terms.


8. Pilihan pembayaran untuk tugasan


Anda boleh memilih a atau b atau c dan letakkan nilai USD  

a. Produk Percuma - letakkan nilai

b. Hanya Tunai - letakkan nilai

c. Produk percuma dan tunai - letakkan nilai untuk keduanya


9. Langkah akhir 


Fuhh...Masukkan tambahan berkenaan diri seperti pengajian, status, bangsa dsbnya.  Paling penting di bahagian Language/Bahasa.  Info in semua amat penting supaya pihak Intellifluence dapat syorkan jenama yang bersesuaian. 

Bahagian ini adalah hanya optional dan ianya sulit.


10. Tahniah

Selamat datang ke Intellifluence dan selamat menjana pendapatan.

Cukup setakat sini dulu, pasti ada yang dah pening sebab banyak step tak? Rasanya tak kan. Nanti  saya akan buat entri cara nak dapat job dari Intellifluence.

Good nite!

You May Also Like

5 Comments

  1. thank you for sharing this wonderful tips :)

    ReplyDelete
  2. thank you for sharing...best jg kalau dapat job online macam ni..

    ReplyDelete
  3. i dah isi tapi tak sempat nak godek isinya.. later nak cari job yang sesuai

    ReplyDelete
  4. best ke ni? tengok blog awak ada banyak iklan.. bestnya.. sy masih guna blogspot.. hahahahhaa... ingat nak start aktif update blog balik...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! Kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah. Komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!