Kedatangan Syawal yang tidak beberapa hari lagi, pastinya akan mmbuat seisi keluarga sibuk dalam membuat persiapan Hari Raya. Juadah-juadah tradisional untuk dihidang kepada tetamu pasti dinantikan walaupun persediaannya rumit dan memerlukan banyak perkakas dapur. Daripada rendang sehinggalah dendeng; kadangkala, membersih periuk dan kuali akan menjadi mencabar mengikut bahan masakan yang digunakan. Memahami keadaan ini, jenama terkemuka 3M™ Scotch-Brite™ memperkenalkan barisan span, penyental dan kain pembersihan dapur bagi memenuhi keperluan sepanjang perayaan sebulan ini.
Walaupun sibuk seharian menyediakan juadah Hari Raya dan beramah mesra bersama tetamu yang berkunjung, ruangan dapur tetap akan kekal bersih berkilat dengan penggunaan produk-produk Scotch-

Brite™. Rangkaian produk ini telah direka khusus untuk memberikan prestasi pembersihan luar biasa, menjadikan pembersihan selepas sambutan perayaan lebih lancar dan mudah.

“Inovasi adalah pemacu kami di 3M, dimana rangkaian produk Scotch-Brite™ kami terkenal kerana ianya boleh memudahkan dan meningkatkan kecekapan proses pembersihan. Menjelangnya Hari Raya, jenama Scotch-Brite™ sedia membantu semua orang untuk mewujudkan suasana yang lebih bersih dan meriah. Tidak kira sama ada untuk membersihkan pinggan mangkuk, atau mengemas kediaman bagi menyambut tetamu, produk-produk Scotch-Brite™ boleh membantu anda menumpukan perhatian kepada perkara yang lebih penting– iaitu meluangkan masa dengan meraikan perayaan istimewa ini bersama keluarga tersayang,” kata Stephanie Ng, Pengurus Pemasaran Pembangunan Kategori Jenama Scotch-Brite™, 3M Malaysia dan Singapura.


Bersih Berkilat dengan Scotch-Brite® Heavy Duty* dan Easy Clean Antibacterial Scrub Sponge: Ucapkan Selamat Tinggal kepada Kotoran Degil dan Helo kepada Perkakasan Dapur Yang Bersih Berkilat!

Sepanjang musim perayaan, setiap keluarga pastinya teruja untuk menyambut tetamu serta berkumpul untuk beramah mesra diiringi dengan gelak tawa dan makanan yang enak. Namun, di penghujung hari, kesan daripada tinggalan masakan di dapur bakal mengundang cabaran besar. Timbunan pinggan mangkuk, sisa makanan dan kotoran degil pastinya sukar untuk dibersihkan.

Mujur Scotch-Brite® Tough Clean Antibacterial Scrub Sponge* yang diperbuat daripada 100% bahan gentian penyental kitar semula, mampu menanggalkan kesan degil dengan mudah dan mengurangkan bakteria untuk cucian bersih berkilat.

Bukan sahaja ianya antibakteria, malah span ini cukup berkuasa menanggalkan kotoran hangus dan degil. Reka bentuk 'S' pada span memberikan cengkaman yang lebih baik dan sesuai digunakan pada perkakasan memasak tanpa salutan dan rak ketuhar. Sifat antibakterianya pula menghalang pertumbuhan bakteria pada bahagian dalam span. Manakala bagi perkakasan memasak yang memiliki salutan tidak melekat, permukaan kaca dan plastik, Scotch-Brite® Easy Clean Antibacterial Scrub Sponge lebih sesuai digunakan untuk menanggalkan kotoran dan sisa makanan tanpa mencalarkan permukaan dan memelihara keadaan asal perkakas perkasas tersebut.

Dengan pilihan antara Scotch-Brite® Tough Clean Antibacterial Scrub Sponge untuk tugasan berat membabitkan kotoran degil; dan Scotch-Brite® Easy Clean Antibacterial Scrub Sponge khusus untuk periuk kuali yang memiliki salutan tidak melekat, anda boleh memilih span dapur berbeza mengikut keperluan selepas berhempas pulas memasak di dapur. Hasilnya, keadaan huru hara di dapur akan lebih terkawal dan menjamin sambutan Hari Raya yang lebih lancar.

Bagi Masalah Tumpahan dan Kesan Melekit, Bersihkannya dengan Mudah — Terokai Kunggulan Scotch-Brite® Sponge Cloths!

Memastikan dapur sentiasa bersih pasti menjadi keutamaan, terutamanya ketika menerima kehadiran tetamu. Kadang kala perkara yang tidak dapat dielakkan seperti air minuman soda atau jus oren tertumpah berlaku. Selain itu, perkakasan dapur dan peralatan memasak yang baru dicuci perlu dilap untuk mengeringkannya dengan betul. Oleh sebab itu, memiliki kain yang sesuai untuk membersihkan tumpahan air dan mengeringkan perkakasan memasak akan meringankan bebanan tuan rumah.

Scotch-Brite® Sponge Cloths adalah pilihan terbaik apabila anda perlu untuk membersihkan tumpahan air dan mengeringkan perkakasan yang dicuci. Kain buatan Jerman ini mampu menyerap cecair sehingga 10 kali ganda daripada berat asalnya seperti span dan mengelap bersih seperti kain untuk memastikan dapur kekal berkilat sepanjang perayaan. Hanya bilas, perah dan keringkannya apabila selesai digunakan. Kemudian jika diperlukan lagi, kain span ini sedia digunakan semula pada bila-bila masa!

Atasi Sisa Kotoran Degil dengan Scotch-Brite® Tough Clean Scrub Pad* dan Scotch-Brite® Stainless Steel Spiral Ball* 

Untuk masalah sisa masakan degil yang melekat pada kuali tanpa salutan, Scotch Brite® kini memperkenalkan dua penyelesaian yang hebat: Tough Clean Scrub Pad dan Stainless Steel Spiral Ball. Gentian yang berkualiti pada Scotch-Brite® Tough Clean Scrub Pad ini menawarkan ketahanan dan kecekapan untuk menghilangkan kesan hangus dan sisa kotoran degil pada perkakasan memasak tanpa perlu direndam terlebih dahulu. Manakala, Scotch-Brite® Stainless Steel Spiral Ball mempunyai keupayaan menyental bagi tugasan-tugasan berat, memanfaatkan dawai keluli tahan karatnya bagi membantu mengatasi kotoran degil yang melekat pada perkakasan memasak. Dengan keberkesanannya dalam menjalankan tugas pencucian yang berat, produk ini mampu memudahkan kerja pembersihan dapur agar pengguna dapat menikmati lebih banyak masa bersama mereka yang tersayang.


Melonjakkan Taraf Pembersihan dengan Produk Isi Rumah Scotch-Brite™ 

Ucapkan selamat tinggal kepada tekanan melakukan pembersihan dan helo kepada peluang untuk meluangkan masa yang lebih bersama orang tersayang. Dengan peralatan pembersihan dapur Scotch-Brite™, proses pembersihan selepas perayaan semakin mudah. Eratkan hubungan keluarga dengan melakukan pembersihan bersama, mengagihkan tugas mencuci sesama ahli keluarga, dan jadikan ia usaha kolaboratif untuk menyemarakkan lagi suasana perayaan agar ianya lebih bermakna.

Jadikanlah Hari Raya ini lebih bersinar dengan jenama Scotch-Brite™! Ketika berkumpul untuk memasak dan membersih, pilihlah Scotch-Brite™ sebagai pembantu dapur yang diyakini, menjanjikan tugas pembersihan lebih mudah dan sambutan perayaan yang lebih menyeronokkan!

Sebagai persiapan menjelangnya Ramadan dan Hari Raya, pengguna boleh menikmati diskaun sehingga 40%** bermula hari ini sehingga 30 April 2024 untuk produk Scotch-Brite™ terpilih di kedai dalam talian rasmi 3M di Lazada dan Shopee atau peruncit fizikal terpilih berhampiran anda. Peralatan pembersihan Scotch-Brite™ kini boleh dibeli di kedai-kedai terkemuka di seluruh Malaysia dan Singapura. Pembeli dalam talian boleh melawati kedai dalam talian rasmi di Malaysia atau Singapura.

1. Lazada dan Shopee (Malaysia)

2. Lazada dan Shopee (Singapura)


*Barisan produk Scotch-Brite® Tough Clean Scrub Sponges/Pad dan Stainless Steel Spiral Ball mungkin akan meninggalkan kesan calar. Sila uji produk terlebih dahulu di kawasan terselindung dan tunggu sehingga kering untuk mengesahkan tiada kerosakan pada permukaan. Tidak sesuai untuk kegunaan akuarium.

**Tertakluk kepada terma dan syarat, sementara stok masih ada. 3M berhak untuk mengubah suai atau membatalkan tawaran ini pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.

Scotch-Brite adalah tanda dagangan bagi 3M. 


Mengenai Scotch-Brite™

Selama 65 tahun, jenama Scotch-Brite™ telah menceriakan kediaman dan kehidupan melalui kepakaran

pembersihan serta penyelesaian berinovatif untuk mengatasi masalah kotoran degil bagi memberikan


4

anda nikmat kehidupan yang bersih. Menerusi barisan produk yang sentiasa

berkembang, kami kini menjadi peneraju yang dipercayai dalam keperluan

pembersihan dan produk utama isi rumah seluruh dunia. Ketahui lebih lanjut di

https://www.3m.com.my/3M/en_MY/p/c/b/scotch-brite/i/consumer

Mengenai 3M 

3M yakin bahawa sains membantu mencipta dunia yang lebih cerah bagi semua. Dengan memanfaatkan kuasa insan, idea dan sains untuk membentuk semula apa yang mampu dilakukan, pasukan global kami berusaha secara unik untuk mengambil peluang dan menangani cabaran yang dihadapi pelanggan, komuniti dan bumi kita. Ketahui cara kami berusaha menambah baik kehidupan dan langkah kami seterusnya di 3M.com/news 

Ikuti Kami Di:  

Facebook (MY) - https://www.facebook.com/ScotchBriteMalaysia  

Facebook (SG) - https://www.facebook.com/ScotchBriteSingapore