03/01/2010 - 04/01/2010 - blog.iamfuzy™

31 March 2010

SELAMAT HARI LAHIR KE 12 ~ NUR IMAN

March 31, 2010
SELAMAT HARI LAHIR KE 12 ~ NUR IMAN
Selamat hari lahir sayang..Nur Iman aka Kak cik.  Semoga menjadi anak yang solehah, berjaya, cemerlang dan dipermudahkan urusan didunia dan diakhirat.  Aamin

Chocolate Walnut Cake by Ross Kitchen
Nampak tak, tu besday gift dia..depa ni umuq 12 dah dapat handphone kan..zaman dah berubah..huhu

Ni gift dari kawan dia..


Read More

23 March 2010

Allahhu Akhbar..Allah Maha Besar

March 23, 2010
Allahhu Akhbar..Allah Maha Besar
Dalam dok mengemaskini file dan email-email lama ternampak email yang dihantar seorang kawan

Subhanallah...Allahu Akbar!



Read More

5 March 2010

Petua ubati kebas kaki

March 05, 2010
Petua ubati kebas kaki
Image result for kebas kaki

Sakit kebas tulang kaki sering berlaku bila kita dah banyak umur dan kekadang masih tidak dapat dihilangkan walau selepas mendapat rawatan dari klinik, jadi apa kata kita cuba petua tradisional ni

Cuba sambil bahagian mata tempurung kelapa, sebilah parang puting dan bekas air (gayung pun boleh) Bakar tempurung hingga merah membara, angkat dan masukkan ke dalam bekas air.  Kemudian bakar mata hujung parang puting sehingga merah dan celupkan ke dalalm bekas air yang sama.

Sedut asap yang dikeluarkan ketika bahan panas itu direndam dalam air, sambil berselawat.

Akhir sekali, jirus air rendaman itu ke badan, dari pinggang ke pangkal peha dan sekuruh kaki yang sakit.

Selamat mencuba

Nota kaki : sebaiknya berjumpa dengan doktor untuk mengetahui apa punca dan apakah kemungkinan penyakit kita takut nanti lain pulak penyakitnya.  Wallahuallam
Read More