Showing posts from January, 2016Show All
Selamat Hari Lahir ke 18...Nur Amanda

Alhamd ulillah .. hari ni 28 Januari dh 18 tahun rupanya Kak Yang! Jam 5.27ptg tahun 1998 lahir la puteri diberi nama Nur Amanda Najihah dan masa tu SSL dah ada 2 he ro dan Kak Yang puteri pertama pada usia 29 tahun..muda lagi…

Resepi Sos Thai Dipping Yang Simple Tapi Sedap Baq Hang!

Resepi Sos Thai Dipping Yang Simple Tapi Sedap Baq Hang! | Pepagi bangun cik lalink dah tanya breakfast apa kita? huhu ingat nak memalaskan diri tapi bila dah ditanya tu aduhaii kena la buat breakfast kan Jenuh fikir punya fik…

Preview Zoo Negara ambil peluang nak tengok Panda

Dah lama tak melawat zoo ni kan...so elok gak dapat jemputan ke preview Zoo Negara pada 14 Jan 2016 yang lepas...almaklumlah kan Zoo Negara dah semakin sepi dan rata2 akan kata ala sama jer bintang yg ada tak de yg special pun ke…

CUACA PANAS DIJANGKA MELANDA HINGGA MARCH 2016..BERTABAHLAH!

Perubahan cuaca panas dikatakan akan berlanjutan sehingga bulan March 2016!  Moh kita cuba petua untuk kita selesa dan sihat walau panaih baq hang gitu  (◕‿◕✿)  dan mengelakkan kita berdepan dengan masalah kulit kering dan…

UNDERGROUND PARKING..HANYA DI CHINA! TERBAIK

Dahsyat sungguh orang China ni..mmg kalau yg dh kaya tu kaya sakan dan yang paling teruja tengok teknologi mereka ni utk simpan kereta...kalau kat Malaysia ni ish ish tak tau la ada ke tak kan  sbb struktur tanah kat Malaysia ni…

Resepi Cauliflower Soup Aka Sup Kobis Bunga Yang Lazat Memikat

Resepi Cauliflower Soup Aka Sup Kobis Bunga Yang Lazat Memikat | Hari ni nak share sup favorite yang dah bertahun2 diminati gituuu..bermula lebih kurang lebih kurang 20 tahun sudah makan kat kedai nama Backofen kepunyaan Amy …

⋱ ⋮ ⋰ ⋯ ◯ ⋯ ︵       ^v^ ¸︵︵( ░░ )︵.︵.︵   (´░░░░░░ ') ░░░' ) `´︶´¯`︶´`︶´︶´` ^v^  ^v^ ╔┓┏╦━━╦┓╔┓╔━━╗╔╗ ║┗┛║┗━╣┃║┃║╯╰║║║ ║┏┓║┏━╣┗╣┗╣╰╯║╠╣ ╚┛┗╩━━╩━╩━╩━━╝╚╝ ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪ (\_(\  (=' :'…

Salam Jumaat....kalimah La illaha Illallah

Assalamualaikum wbt Tahu kenapa kalimah 'Laa ilaaha Illallah' tidak sampai menggerakkan bibir jika diucapkan?? Sebab ini adalah rahmat dari Allah swt ke atas orang Islam, supaya jika maut menghampiri dengan mu…

SESI PERSEKOLAH PUN BERMULA...

Diam tak diam dah lama betuiii depa cuti kan dan hari ni sesi persekolahan dh bermula..tak de yang pelik..tak de yg ganjil cuma kali ni tinggal 3 org je yg bersekolah tu tak la masuk Angah yg akan balik ke Kolej 12 Januari nanti …

HATI-HATI LAGU AMIRA OTHMAN

Drama bersiri Tersuka Tanpa Sengaja kat chanel 104 dah habis...cerita yang seronok tengok sbb Amira Rosli melakunkan waktu psiko...ngeee geram sungguh tengok dia berlakon watak psiko nii... Dalam drama tu ada lagu penyanyi baru…

Resepi | Peria Katak Celup Tepung ala Mamak

Kali ni nak share resepi peria katak celup tepung masakan mamak dan SSL pun makan peria celup tepung ni pun kat kedai mamak lama dulu... tak tahu nak buat tp masih terasa keenakkannya hehe. Tetiba bulan lepas ada wedding anak o…