Showing posts from November, 2016Show All

Just sharing some thoughts for everyone to consider and for make ownself/ourself better each day as the humble servant When you are Alone , Mind you Thoughts When you are with Friends , Mind your Tongue When you are A…

Doa permudahkan urusan

3 Days Giveaway ( Part 1 ) by Hanis Masturina

Assalammualaikum... Jom kita meriahkan GA Hanis Masturina ni...beruntung sesiapa yang dapat GA especially AJ Hair Care set tu...cer tengok testimoni dia... Nak tau lebih lanjut klik kat banner atau usha blog Hanis Masturina …

Selamat bersara..my dearie sister Kak Jang

Alhamdulillah...pada 23 November yang lepas, kekanda Umi telah bersara selepas 35 tahun berkhidmat dan menabur bakti sebagai pendidik dan tugas berakhir sebagai guru HEP di SJKS2. Kak Jang panggilan kami pada kekanda ke 3 ni mmg…

Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy

Assalammualaikum wbt..selamat berhujung minggu Jom kita join segmen pertama dari  Shuhaida Kabdy  dan dapat jugak tambah follower yang kemudian akan menjadi kawan alam maya dan mungkin real friend kat luar kan.. Klik banner …

This special segment is where I will write up all my experience bits and pieces working in small and big corporate office. Among my experience working in Exprotech Ltd as a secretary to a Scottish boss, Sandy Richardson or…

Alahai apa la nasib bila kucing suka kat ofis kita ni

Assalammualaikum wbt.. Aduhaiii apa la nasib..sekali lagi kena cuci tangga ofis nih...atas sebab yang sama lagi...kuching! eh kucing ler...kat ofis ni dah jadi port bersalin pulak si meow ni..kalau bersalin jer tak per la jugak…

Mini Giveaway By Penselduabee

Assalammualaikum wbt... Jom kita meramaikan GA Penselduabee ni...klik banner untuk keterangan lanjut ok.. Giveaway ni berlangsung dari 24 November hingga 25 Disember 2016..masih hot from oven taw Senarai hadiah Top refe…

Baru! Paparan blogspot terkini

Hobi baru! tanaman herba

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel

Alamak sy kena tagged Nisa pulak dahh..cehhh bunyi propa sungguh aihh.  Tadi ni dah nak ambik position sambil tepuk2 bantal sesambil blogwalking tetiba perasan kena tagged..so sebelum misi merehatkan diri tu post ler perihal GA …

Resepi Kuih Lepat Liat Kegemaran Mak Dan Abah

Asslammualaikum.. Dua hari tak berposting apa2...geram dan marah pun ada tgk TM ni..kerap betul bagi masalah kat Unifi ni..nasib jer diaorg ni tak dak competitor..kalau tak dah memang tukar dah.  Cuma dapat jengah guna h…

Segmen Jom Exchange Follower Twitter dan Instagram

Assalammualaikum semua.. Jom kita serta segment Cik manis Mai dan tambah follower kat Twitter & Instagram..kalau ada la ya kalau tak de apa kata b..uat keke.  Umi mmg dah lama ada Twitter sbb suka tweet kalau tak puas hati …

GIVEAWAY SALAM SIHAT BERSAMA MASHITAH MAMAT

Asslammualaikum wbt.. Jom kita ramai2 join GA yang sangat menarik sekali...kalau nak tau lebih lanjut klik kat banner tu ok Apa yang menarik dengan GA ni? Korang tahu tak pasal produk Shaklee? Produk2 Shaklee ni yang memasark…

Bila elektrik tak de...Air pun terbabit sama...

Siang tadi tengah sibuk layan dan edit progam utk client tetiba blackout..adoiii HQ tak bayar bil ni! Tu la ayat pertama keluar haha sadis sungguh sangkaan tu kan.  Mana taknya habis program pelancongan yang tengah dikemaskini ba…

Rindu?..memang rindu lah sebab kena kerja extra :D

Resepi | Gulai Lemak Pucuk Bebuas Tulang Ikan Masin

Assalammualaikum, Hari tu tengok Warisan Petani post pasal daun bebuas tu teringin pulak nak makan yela dah lama kot tak makan daun herba yang rare ni..so 2 minggu sudah dah pesan pada penjual sayuran kampung jadi hari Sabtu l…

Kenaikan caj Hospital Kerajaan bukan untuk kelas 3 tau

Orang ramai dok risau bila diumumkan yang caj rawatan di hospital kerajaan akan naik mulai Disember 2016 ni semalam. Jangan risau naaa sebab caj yang dinaikkan hanya pada kelas pertama dan kedua jer dengan kenaikan 50%.  K ena…

Dah jangka..memang tak de nasib la

Hujan ohh hujan...mmg dah jangka tak dapat tengok Supermoon...nak kena tunggu 18 tahun lagi la nampak gayanyaa...kalau panjang umur 18 tahun nanti Umi nak pi panjat Bukit Langat ke atau Menara KL jer la kot... Semangat berkoba…

Apa tu Supermoon?..

Assalammualaikum wbt Makin ramai bercakap..bercerita kat laman sosial perihal Supermoon ni yang dijangka tiba lagi hari ini 14 November dan kali ni lebih besar dari yang dilihat pada 26 Januari 1948! Patut la Umi tak kesah dul…

GIVEAWAY PENGHARGAAN SA-VIORS

Ok..malam ni kita join GA dak Sa-viors ni...11 peserta bertuah akan dapat hadiah yg awesome tuu... Syarat-syarat dak Sa-viors ni 1. Follow blog http://realsviors.blogspot.my 2. Buat entry pasal GA ni 3. Letak gambar atas…

November Bloglist Segment by Fatina

Had really peeped and scrutinize hehe into Fatin Madzfr blog a while ago..nice..attractive and clean..I love clean blog..easy to read and seems approachable and the blog rrangement is great and headache free! Back to the segmen…

Udah kenapa la tak tersedar walhal nak berpuasa tu...

Semalam dah berkobar-kobar nak sambung puasa..tetiba terlanjur (ishhh ayat xrated pulak dah..harap tak de yg tersinggung..^_^ terlajak bangunnya..bukan sebab penangan drama Umairah tak jugak sebab main game Pets..dh lama tak teng…