Tonton Drama Melastik Ke Hatimu Online Episod 1 Hingga Episod 13 (TAMAT)

by - January 22, 2021

Tonton Drama Melastik Ke Hatimu Online Episod 1 Hingga Episod 13 (Akhir) | Drama adaptasi novel Melastik Ke Hatimu karya Aqma Dee, drama komedi romantik pertama kali menggandingkan Janna Nick dan Andi Bernadee dengan 13 episod telah mula bersiaran menggantikan drama Bougainvillea yang telah berakhir

Drama Melastik Ke Hatimu Online Episod 1 Hingga Episod 13 (Akhir)


Tonton Drama Melastik Ke Hatimu Online Episod 1 Hingga Episod 13 (Akhir) telah mula bersiaran sejak 21 Januari 2021, setiap Rabu hingga Sabtu pukul 9 malam di TV3 ini diarah oleh Azmi Hatta, skrip ditulis oleh Siti Solehah Abdul Ghani, Eja Lorena, Rohaidah Aida Adia, merupakan drama terbitan OrangeTree Production.  Jom tonton drama tercipta Satu Ikatan sebanyak 20 episod setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam di Asro Ria


WATAK PELAKON 

Andi Bernadee (Ziyyad), Janna Nick (Haura), Norman Hakim (Jeffry), Wani Kayrie (Fatin), Puteri Sarah Liyana (Faida), Idzham Ismail (Luqman), Azrel Ismail, Ahmad Ezzrin Loy, Afifah Nasir, Noniswara, Azizah Mahzan, Ridzuan Hashim, Dato Jalaluddin Hassan, Cassia Iman

Lagu tema (OST)

Ucop - Pencinta Setiamu


Sinopsis Drama Melastik Ke Hatimu

Mengisahkan Haura, seorang pekerja kilang yang memiliki perangai gila-gila dan suka mengunyah chewing gum. Di kilang itu, Haura selalu bergaduh dengan Natasya yang asyik tidak berpuas hati dengannya. Mereka ibarat ‘gangster-gangster’ kilang itu. Haura bercinta dengan Naim namun begitu mereka mendapat halangan daripada MakLimah kerana Mak Limah hanya mahu bermenantukan orang kaya. 

Haura kerap kali dating dengan Naim selepas waktu kerja dan Faida, kakak sulung Haura akan menjadi mangsa untuk coverline Haura depan Mak Limah dengan mengatakan Haura buat over time dan akan pulang lewat. Ziyyad, pengurus kilang di tempat Haura bekerja, sudah lama menaruh hati kepada Haura. 

Haura terpaksa akur apabila dijodohkan dengan Ziyyad, pengurus kilang di tempat Haura bekerja. Ziyyad digelar 'kayu cengal' oleh pekerja kilang kerana sikapnya yang tak endahkan orang rupanya menyimpan perasaan pada Haura dalam diam. Mereka terikat dalam perkahwinan. Ziyyad cuba memikat hati Haura dan Haura pula mencari jalan supaya Ziyyad menceraikannya kerana cintanya hanya untuk Naim. Ziyyad disenangi oleh ayah Haura yang terkena serangan strok dan kebaikan Ziyyad akhirnya berjaya membuahkan rasa cinta di hati Haura untuk suami.

Sedang mereka melakar bahagia, musibah melanda Ziyyad. Keluarga Ziyyad diisytihar muflis dan terbongkar suatu rahsia yang selama ini tersimpan kemas. Keadaan itu menyebabkan emak Haura memaksa Ziyyad melepaskan Haura.

Novel Melastik Ke Hatimu Karya Aqma Dee


Tonton Drama Rahimah Tanpa Rahim di SINI

Tonton Drama Melastik Ke Hatimu Online Episod 1 Hingga Episod 13 (Akhir)

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 1 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/243

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 2 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/245

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 3 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/247

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 4 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/249

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 5 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/250

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 6 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/252

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 7 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/253

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 8 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/256

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 9 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/258

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 10 -  klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/260

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 11 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/261

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 12 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/265

Drama Melastik Ke Hatimu Episod 13 - klik ➢ https://t.me/LestaryPLP/266


Nak baca novel Melastik Ke Hatimu boleh baca bab 1 hingga bab 12, jengah ke wattpad kat SINI

You May Also Like

2 Comments

Terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! Kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah. Komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!