Showing posts from July, 2017Show All
Novel Review | In Love With Mr Billionaire

Okay Umi nak kongsi cerita yang Umi baca kat Wattpad...sangat menarik dan highly recommended untuk dibaca...jangan risau tiada unsur yang mengghairahkan.. Ok..ni barisan pelakon yang difikiran sipenulis dan untuk kita sama2…

Benarkah Kita Bersyukur

copy & paste dari group WA  Puisi yang sangat sesuai sebagai peringatan buat kita yang hidup di zaman berleluasanya pessimism, seolah terputus sudah rahmat Allah sehingga tidak ada yang perlu disyukuri. * Puisi terakhir …

Tiada Cukai buat warga Malaysia disemua hotel

Semalam penuh message kat whatsappgroup para travel agency berlesen pasal pengumuman dari Dewan Rakyat yang dibuat oleh pak menteri Pelancongan dan Kebudayaan Nazri Aziz yang warga Malaysia adalah dikecualikan dari kena cuka…

Didi The Cat Charity | Lets Donate Food For Stray Cats

Assalammualaikum Umi bukan Cat lover tapi banyak la jugak kucing kat rumah..bukan kucing import tapi hanya kucing kampung, kucing jalanan atau stray cat yang singgah kat rumah dan beranak pinak.  Kat dalam rumah pulak ada 3 eko…

Printcious - Get your gift personalised and customised

Guess most of us have experienced hard time when come to choose a gift or present to your loved ones, on their birthday, new born or even for wedding and most of us always wanted to make the gift to be something different and to…

Farewell Chester

Well I am not a fanatic fan of Linkin Park but somehow I do like their songs and know bits and pieces some of their top songs too.  No doubt with their loud music it do catch my ear for the decent ones and good vocal of the sing…

Korang dah cuba perkhidmatan MRT ?

Siapa dah mencuba perkhidmatan MRT..cer angkat tangan..hehe.  Umi pun dah cuba tapi bukan yang percuma tapi dah pada hari Jumaat yang lepas sewaktu menghadiri Rumah Terbuka buat agensi pelancongan di Muzium Negara. Sebelum tu pu…

Kasih Hingga ke Akhir Nyawa

Umi dapat kisah ni dari group whatsapp baru-baru ni yang membuat Umi menitis airmata..baca dengan tenang dan hayatilah.  Diharap suami/isteri dan anak² serta kita sendiri  mampu berbakti kepada keluarga tercinta Alkisah …

Finding The Pros And Cons In Blog ReBranding

Finding The Pros And Cons In Blog ReBranding | Regret? kind off actually after what I am facing now especially the drastic drop of my pageviews but I tried to be positive as much as I can.  When there's a will there is a way…

Cerita Raya Kami dan perjalanan 13 jam

Assalammualaikum Haha rupanya tak de entry pasal kami berhari raya so nak buat la entri jugak walau gambar kali ni tak berapa banyak sebab penat kunjung mengunjung ke rumah sanak saudara dan lagipun pun dah la KY Amanda dan KC …

Ujian Kifarah Dosa?

UJIAN KIFARAH DOSA ? Apabila kita diuji, Hati berbisik. Orang sekeliling menasihati. "Allah uji sebab nak hapus dosa" Ya betul... Tapi, Kita makin sedih. Makin kecewa. Makin meratapi dosa. ALLAH jua diaj…

Misi nak turunkan tahap kolestrol.

Semalam buat pertama kalinya ada temujanji dengan doktor untuk kesihatan hehe dgn macam² rasa..takut pun ada..risau pun ada..bukan kali pertama sebenarnya dah berkali² jumpa doktor sejak kecil bila disahkan menghidap pneumonia …

Giveaway Tudung Preloved Halfmoon by Hajra ciklapunyabelog.blogspot.my.

Assalammualaikum Ishh awat rasa macam blur pulak nak update blog ni..dalam otak banyak benda nak update tapi bila sentuh papan kekunci..terus terkunci..hehe So kita mulakan la dulu dengan join giveaway cik la ni..jom kita mer…

Review Novel : Akulah..Aryana Oleh M Mariann

Review Novel : Akulah..Aryana Oleh M Mariann | Sejak dua menjak ni umi dah rajin membaca kat Wattpad dan siap download kat hp dan tablett jugak Wattpad ni sebabnya kena belajar berjimat cermat dan elakkan keborosan kalau tak as…