Showing posts from October, 2017Show All
Korea Drama Night bersama Sung Hoon

Umi ni bukan la peminat drama atau lagu-lagu dari Korea tapi bila dapat jemputan ke Korea Drama Night bersama Sung Hoon semalam yang bertempat di KLCC Plenary Hall memang tak pulak dilepaskan memandangkan waktu tu Umi free dan …

Resepi Masak Lemak Putih Daun Turi Berkhasiat Dan Sedap

Resepi Masak Lemak Putih Daun Turi Berkhasiat Dan Sedap | Umi rasa ramai orang muda sekarang yang tidak kenal pokok turi ni kan walau sebenarnya Umi pun bukan la lama kenal daun ni ^ ^.  Semalam waktu ke Pasar Keramat ada pulak …

Elakkan diri dari strok haba

Musim panas datang lagi! Kalau kita tak jaga diri kita betul² kita boleh terkena strok haba! Panaih baq hang..bak kata orang utaqa hehe. Memang terasa sangat kepanasan cuaca sejak awal bulan  ni lagi dan terasa semakin terik dih…

Restoran Nasi Kukus My Mama

Kalau sesiapa ke bandar Kuantan, kalau rasa payah nak hadam ikan patin tempoyak atau dah jemu nak makan masakan ala Thai seperti tomyam atau masakan pantai timur yang lain, bolehlah ke restoran My Mama Nasi Kukus (NKMM) ni M…

Manafaat Kayu Manis untuk Pesakit Diabetis

Sebenarnya dah lama berlegar-legar perihal cara mengubati kencing manis yang orang lebih suka panggil diabetis sebab bunyi dia lebih relax dan macam tak bahaya kan.. Umi c&p tentang mujarabnya kayu manis dan bagi yang da…

Chill | Maniac Monday

its Monday! let's chill and enjoy the day.  Six o'clock already I was just in the middle of a dream I was kissin' Valentino By a crystal blue Italian stream But I can't be late 'Cause then I guess I ju…

Ajaibnya Sedekah

Suatu hari ada seorang pengemis mengetuk pintu rumah Rasulullah SAW Pengemis itu berkata: "saya pengemis ingin meminta sedekah dari Rasulullah." Rasulullah bersabda: "Wahai Aisyah berikan baju itu k…

Resepi Kerabu Timun Lemak Bersantan Membuka Selera

Resepi Kerabu Timun Lemak Bersantan Membuka Selera | Sejak semalam dah lama teringin nak buat kerabu timun dan dok berlegar2 nak buat jelatah timun campur lobak atau timun dengan ikan kembung rebus atau timun dengan bawang ke..n…

Hello Coffee Lover | the Leseol Coffee

Are you a coffee lover? what coffee are you? hot or cold? black or white? +sugar +milk | anywhere | anytime..the choice is yours! Introducing the new coffee that everyone should have and get craze with..the Lesoel Coffee...n…

Review Novel | Cinta Untuk Disewa

Dah lama tak buat ringkasan atau ulasan novel bukan sebab tak membaca tapi feeling pada sesebuah novel tu yang nak Umi ulas tu kekadang tu terover pulak hehe.  Ok, kali ni Umi nak buat ringkasan antara novel yang meruntun jiwa, b…

Berbelanja dalam talian di Shopee dengan jaminan

Masih belum terlambat kan Umi nk hebahkan perihal Shopee yang baru-baru ni..hadoiii tak baru la sebenarnya dah dekat 2 minggu dan lebih tepat  Shopee melancarkan portal khas Shopee Mall pad 3 Oktober yang lalu yang menampilkan …