Showing posts from 2016Show All
Harga Petrol naik lagi

Assalammualaikum Kita sedia maklum tahun 2017 yang akan menjengah beberapa jam lagi akan menjadi tahun yang sungguh mencabar dan semoga kita bertabah ya.  Antara yang akan mencabar dah sah2 la harga minyak petrol yang akan nai…

Giveaway Untuk Bloggers Edisi 2

Hola... Jom kita join segmen dari ni Blog Abe Jaq ..klik banner untuk keterangan lanjut ok. Lepas ni kita start blogwalking pulak ya.. Segmen akan tamat tepat jam 12.00 tengahari waktu malaysia (3 Januari 2017), dan …

Are we proud being a woman? We are and we should!!

Assalammualaikum wbt She is  khadija : The first to accept Islam,a successful business woman a supporter to the early development of Islam,a philanthropist,I.e the first wife of the prophet (S.A.W). She is Maryam : A virg…

Harga berpatutan di AZ Station Kg Baru

Assalammualaikum wbt Jumaat sudah ex schoolmate dhubby turun KL so dhubby pun sibuk ajak ikut dia bawak kawan dia pi dinner...ishh malas sungguh la kalau dah balik dan nak bersantai2 lepas penat balik kerja ni...tapi nak tak n…

AlFatihah...SM Salim kembali ke rahmatullah

Assalammualaikum wbt Tan Sri SM Salim atau nama sebenarnya  Sheikh Salim Sheikh Muhammad Al Mahros   telah kembali ke rahmatullah pada usia 88 tahun (30 Julai 1928 - 29 Disember 2016) akibat sakit tua dan semenjak 1998 beliau b…

WW,,,Best Things in Life

So long George Michael

Dapat mesej dari kawan yang penyanyi favorite Umi waktu zaman sekolah dan muda remaja dah mati..owh ye ke..satu dunia kot bersedih khabarnya..Umi tak sedih pun sebab urusan hidup mati tu perkara lumrah lagipun pun dia bukan la or…

1st Giveaway by BAJETCIPUTSELERABESAR

Assalammualaikum semua.. Rasanya no Monday Blues kan yeah la sebab cuti kan...ok firstly nak ucap terima kasih kat BCSB sebab bertandang menjemput saya ke GA dia ni..hehe. Jom cepat kita sertai sebab tak lama GA ni tau 25 De…

Berdosa tak kita ucap Selamat Hari Natal ?

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Dah saban tahun isu pasal hukum seorang Islam mengucapkan Merry Christmas atau selamat Hari Natal bermain difikiran dan kali ni Umi nak simpan kemas2 dalam blog ni untuk panduan serta pe…