Showing posts from January, 2018Show All
Surat Cinta Untuk Starla | Virgoun

Dah seminggu dok melayan lagu Surat Cinta Untuk Starla jer sebab terasa dan terbayang bila waktu tua nanti dengan the other half tu, kalau dipanjangkan usia kan sesambil duduk² minum petang berduaan dan saling mengingati kenanga…

CoolBlog Opening Opportunity For Women Entrepreneurs

Marking their 10th year in the industry, CoolBlog have now opened their first ever largest store in Melawati Mall.  Being a kiosk based beverage brand CoolBlog has now taken a leap into its branding by revealing its new, refresh…

Harriston Signature Chocolate : The Malaysian Identity

I am not so fond of chocolate but having invited to visit Harriston Signature Chocolate outlet is an opportunity that not to be missed and guess the same for everyone too.  One thing for sure is that chocolate will always put a …

Resepi Kuetiaw Sup Chinese Style Yang Mudah Dan Sedap

Resepi Kuetiaw Sup Chinese Style Yang Mudah Dan Sedap | Resepi ni dah lama Umi simpan, tak ingat ambil kat mana rasanya kat dalam FB page masakan tahun 2016 dulu.  Sebenarnya dah pernah buat lama dulu tetiba terasa nak makan k…

Review : Xiomi Redmi Note 5A Prime

Akhirnya setelah berbolak balik untuk menggantikan peranti Oppo yang dah berkhidmat lebih 4 tahun akhirnya ternoktah. Bukan tak sayang tapi kalau asyik bermasalah dan dah terasa peranti tu semakin kecil jugak..maklumlah age fact…

Ibu Bapa Perlu Ambil Perhatian Sekiranya Anak Sering Batuk

Ibu Bapa Perlu Ambil Perhatian Sekiranya Anak Sering Batuk | Pneumonia atau dipanggil radang paru-paru bukan saja dihidap orang dewasa tapi merupakan penyebab kematian ke 5 dikalangan kanak-kanak di Malaysia yang berusia bawah …

Mungkinkah Jodoh Bersembunyi Di Baituljannah ?

Masih ramai antara kita yang masih bersendiri bukan sebab tak sudi atau bukan terlalu memilih cuma masih belum berjumpa calon yang sesuai.  Kalau korang masih mencari jodoh tapi masih belum bertemu, malu nak minta tolong kawan a…

Jom Kawal Pindah Turun Aplikasi Peranti si Anak

Rata- rata anak sekarang walau baru berusia 5 tahun sudah punyai telefon bimbit sendiri untuk kita senang hubungi tak pun dah seawal bawah 5 tahun sudah ada tablett atau ipad kan..bkn sebab apa..konon kita sebagai ibu bapa tak n…

Yang Terindah | Achey Kintang Kintung

Memang tak tersangat sungguh yang Achey yang lebih dikenali sebagai pelawak yang sering bergandingan dengan Bocey ni boleh menyanyi dengan agak baik dan ada album single dengan lagu yang jadi favorite KY tu yang Umi tau tu..kala…

Rawatan Pergigian Di Dentessence Dental Clinic

Bila kali terakhir korang berjumpa doktor gigi? Umi ingatkan Umi la orang yang punya rekod paling teruk bila cakap pasal pergigian, rupanya ada lagi seorang kawan dah lama tak jumpa doktor gigi sebab takut yang amat malahan buka…

Jana Pendapatan Online Sebagai Affiliate Baituljannah.com

Saban hari kita merasakan keperitan ekonomi yang semakin gawat, setiap minggu kita ternanti-nati perkhabaran tentang harga minyak, turun atau naik? kalau turun, barangan lain tetap tak turun harga tapi kalau naik, tup tup barang…

'Fortune Ang Pao' Kempen ‘Wang bersama Shopee’ Menawarkan Hadiah Lebih RM1 Juta

Bersempena Tahun Baharu Cina yang akan kunjung tiba bulan Februari nanti, Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan telah mengumumkan Kempen ‘Wang bersama Shopee’ dengan pelbagai hadiah berjumlah lebih dari…